Instagram'a 3 Yeni Özellik Geldi

     




 Instagram'a 3 yeni özellik eklendiği açıklandı. Bu özelliklerden en dikkat çekici olanı, "Göster" olacak. Bu özellik kullanıldığında, bazı hikâyelerin görüntülenmesi için sahibine mesaj atmak gerekecek.


     Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından Instagrambir dizi yeni özelliğin kullanıma sunulduğunu açıkladı. Yeni özelliklere baktığımızda kullanıcılar arasındaki etkileşimin artacağını görüyoruz.


Nasıl kullanacağınızı aşağıda size bir kaç fotoğraf ile anlatacağım.



Instagram hesabımıza girip hikaye yükleme bölümüne giriyoruz,






Bu Bölümden işaretli olan çıkartmalar kısmına tıklıyoruz

                               


İlk yeni özellike ''Çerçeveler'' Hikayemize resim yada video ekledikten sonra çıkartmalara tıklayıp önümüze gelen ekranda çerçeveler bölümünü seçiyoruz.
                                                           

Çerçeveler bölümüne tıkladığımızda galerimizden hikayemizde gözükmesini istediğimiz 2.bir resmi ekliyoruz. Bu resim çerçeve şeklinde görünmekte ve hikayenize bakan kişi bu çerçeveyi görmek için ya Telefonunu sallaması gerekiyor yada resime dokunması gerekiyor aksi takdirde resim puslu gözüküyor.




Bir diğer özellik ''Sende Müzik Ekle''  Instagram'a eklenen bu yenilik de bir müzik şablonu olarak karşımıza çıktı. Kullanıcılar, bu şablonları kullanarak "bir albümdeki en sevdikleri şarkı" veya "hayatınızın geri kalanında yalnızca bir şarkı dinleyebilseydiniz hangisi olurdu?" gibi şablonlar için şarkılar belirleyip, bunları kendi hesaplarında paylaşabilecekler.


Sende Müzik Ekle çıkartmasına tıkladığımız zaman sizinde müzik seçebilmeniz için ve bu şarkı hakkında açıklama yazabilmeniz için bir kutucuk açılıyor. Bu kutucuğa tıkladığınızda aşağıdaki müzik listesi ile karşılaşıyorsunuz.


Buradan dilediğiniz müziği seçip hikayenize devam edebilirsiniz.



Son özelliğimiz ise '' GÖSTER '' bu özelliğin amacı hikayenize dilediğiniz görsel ayarları dilediğiniz şarkıları ve yukarıda gösterdiğim ayarları yaptıktan sonra bu çıkartmaya tıklayıp hikayenize bakan kişilerin size mesaj atmadan hikayenizi görememesidir. Aşağıda görselleştirdim.



Göster çıkartmasına bastığınızda önünüze çıkan bu pencereye dilediğiniz kısa bir metin yazabilir, takipçilerinizin hikayeyi anlamasına yardımcı olabilirsiniz.




Eğer hikayenize bu üç özelliğide kullanırsanız hikayeniz görseldeki gibi olacaktır. Çıkartmaların yerlerini dilediğiniz yere sürükleyebilirsiniz.


Ve hikayenizin sonunda dilerseniz sol alttan Gözden Geçir bölümüne dokunarak takipçinizin gözünden hikayenize bakabilirsiniz. Eğer Göster çıkartmasını eklerseniz hikayeniz sol tarafta görünen görsel gibi olacaktır. Unutmayın hikayenizi mesaj atmadan göremezler fakat eklediğiniz müziği duyabilirler.


Bu paylaşım tamamen www.arifugurkitis.com tarafından hazırlanmıştır.

Bu Yazıyla İlgili Bir Düşüncen Varsa Lütfen Bana Bildir !

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال

Nasıl yardımcı olabiliriz?