Meta, Android XR'de Google İle Ortak Olmayı Reddediyor

 

     Şaşırtıcı bir şekilde, Facebook ve Instagram'ın ana şirketi Meta'nın, Android XR projesinde Google ile ortak olmayı reddettiği bildirildi . Bu karar, gelecek cihazlar için birleşik bir platform oluşturmak amacıyla Meta ile işbirliği yapmayı ümit eden Google'a bir darbe oldu.


Android XR, Google'ın AR ve VR ürünleri için bir yazılım platformu geliştirmeyi amaçlayan bir projesidir. Proje halen çalışma aşamasında ancak Google, bunu sanal ve artırılmış gerçeklik cihazları için standart bir yazılım kitine dönüştürmeyi umuyor. Akıllı telefon pazarında Android ile yaptıklarına benzer .


The Information raporuna göre Google, Meta'ya 2023 sonlarında Android XR projesine ortak olmasını önerdi. Ancak Meta bu talebi reddetti. Meta'nın Google ile ortaklığı reddetme kararı biraz şaşırtıcıydı çünkü Quest kulaklıkları şu anda Android'in açık kaynaklı ve değiştirilmiş bir sürümünde çalışıyor.

Meta, Android XR'nin geliştirilmesinde Google ile ortaklık kurmayacak

Raporda belirtildiği gibi, "Meta yöneticileri ortaklığa karşı karar verdi." Bu arada Google'ın Meta'ya, eğer fikirlerini değiştirirlerse kapıyı açık tutacağını bildirdiği bildirildi.


Meta'nın yöneticisinin kararı, Google'ın Quest alıcılarının Play Store'a erişmesine izin vermeyi reddetmesinin ardından gelebilir. Meta'nın sayısız talebine rağmen Google, firmanın Quest kulaklıklarında Google hizmetleri ve uygulamaları sunmasına izin vermiyor ve alıcıları üzerinde pratik uygulaması olmayan bir cihazla bırakıyor.


Bu hamle, Meta'nın Google ile yollarını ayırmasına ve VR ve AR başlıkları için bağımsız bir işletim sistemi oluşturmaya yatırım yapmasına yol açabilir. Meta, VR ve AR ürünleri geliştirmede öncü bir şirket ancak yazılım konusunda hâlâ diğer şirketlere güveniyor. Firmanın yaklaşan Quest Pro 2 için LG ile görüştüğü bildiriliyor .


Meta, Google'ın teklifini "kısıtlayıcı şartlar" nedeniyle reddetti

Yakın zamanda Threads'te yayınlanan bir gönderide Meta CTO Andrew Bosworth, Google'ın ortaklık fikrini kendilerine sunduğunu doğruladı ve Google'ın ekosistemde parçalanmaya neden olduğunu ekledi. Bosworth, Play Store'u Quest kulaklıklarına getirirse Meta'nın Google'ı memnuniyetle karşılayacağını söyledi.


“Bunun yerine, yenilik yapma ve insanlar ve geliştiriciler için daha iyi deneyimler oluşturma özgürlüğümüzden vazgeçmemizi gerektiren kısıtlayıcı koşulları kabul etmemizi istiyorlar; bunun gerçekleştiğini daha önce de gördük ve bu sefer daha iyisini yapabileceğimizi düşünüyoruz. ” Meta CTO kaydetti.


Bu Yazıyla İlgili Bir Düşüncen Varsa Lütfen Bana Bildir !

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال

Nasıl yardımcı olabiliriz?